Bunadsølv

FINN DIN LOKALE BUNAD HER:

Bunadsølv fra Nord-Norge består av mye filigransarbeid og skålsøljer med bladløv. Lofoten bunadsølvet har derimot et unikt motiv av blåkklokker som hentes fra broderiet i bunaden.

Mye av bunadsølvet i Trøndelag består av store filigransøljer med ringløv eller ringsøljer, og finnes i varianter av gammelforgylt sølv og lyst sølv.

Mye av bunadsølvet på Vestlandet består av store skålsøljer, og finnes i varianter av gammelforgylt sølv, lyst sølv, forgylt sølv og en kombinasjon av lyst sølv med forgylte blader. Forgylte ansiktssøljer går også igjen i store deler av Hordalandsdistriktene.

Bunadsølvet på Sørlandet deles inn i to varianter: øst og vest. Vestagderbunaden består av store skålsøljer med lyst sølv og forgylet skåler. Bolesøljer dominerer Austagderbunaden og består stort sett av lyst sølv eller lyst sølv og forgylte skåler, men har også utvalg av oksidert sølv.

Bunadsølvet på Østlandet har ikke bestemte fellestrekk. Bunadsølvet består av både skålsøljer, bolesøljer, rosesøljer og slangesøljer. Sølvet finnes i alle varianter av både gammelforgylt sølv, lyst sølv, forgylt sølv og en kombinasjon av lyst sølv med forgylte blader.

Bunadsølv får du kjøpt i våre fysiske butikker.


BUNADSØLV I ALLE VARIANTER OG MØNSTER:

Bunadsølv til de fleste drakter – kjøp bunadsølv til bunaden fra ditt distrikt i alle våre butikker.

Vi fører bunadsølv fra 68 distrikter i Norge og tilbyr et stort utvalg i alle våre Bjørklundbutikker! Du trenger ikke å reise hjem til ditt hjemsted for å kjøpe bunadsølv til bunaden din. Finn bunadsølv som passer din bunad i din lokale Bjørklund butikk – vi har i underkant av 100 butikker i hele Norge.

Bunad brukes ofte i forbindelse med høytider gjennom livet og har en høy symbolsk verdi. Vi mener at bunadsølvet er en viktig del av identitetsmarkøren for bunaden. I samarbeid med våre leverandører kan vi gi ekte norsk tradisjonelt bunadsølv basert på gamle håndverkstradisjoner. Våre leverandører har lang erfaring med å levere varer med høy kvalitet. Leveringstiden er 1 uke, men kan være lenger for enkelte mønstre.

Bunadsølv kan dessverre ikke kjøpes via vår nettside, men for å hjelpe deg litt på vei, har vi laget en oversikt med alt vi fører av bunadsølv i våre butikker. Vi fører bunadsølv fra 68 distrikter, se oversikt over alle under, og les litt om ditt distrikt. Få tips og triks som kan bidra til at dagen du skal pynte deg opp i nasjonaldrakten blir fullkommen!

Gavetips:Bunadsølv egner seg veldig godt som gave på viktige merkedager og andre spesielle anledninger, enten det er til jul, bursdag, dåp eller konfirmasjon. Kom innom en av våre butikker, så hjelper vi deg å finne det du trenger!

  • check_circle Kjøp på nett, bytt i butikk.
  • check_circle Gratis frakt over kr 500,-
  • check_circle Leveringstid: 1-4 virkedager
  • check_circle Klikk & Hent