Bunadsølv - Skinn

FINN DIN LOKALE BUNAD HER:

Nord-Norge - Trøndelag - Vestlandet - Sørlandet - Østlandet

Nord-Norge

Bunadsølv fra Nord-Norge består av mye filigransarbeid og skålsøljer med bladløv. Lofoten bunadsølvet har derimot et unikt motiv av blåkklokker som hentes fra broderiet i bunaden.

Trøndelag

Mye av bunadsølvet i Trøndelag består av store filigransøljer med ringløv eller ringsøljer, og finnes i varianter av gammelforgylt sølv og lyst sølv.

Vestlandet

Mye av bunadsølvet på Vestlandet består av store skålsøljer, og finnes i varianter av gammelforgylt sølv, lyst sølv, forgylt sølv og en kombinasjon av lyst sølv med forgylte blader. Forgylte ansiktssøljer går også igjen i store deler av Hordalandsdistriktene.

Sørlandet

Bunadsølvet på Sørlandet deles inn i to varianter: øst og vest. Vestagderbunaden består av store skålsøljer med lyst sølv og forgylet skåler. Bolesøljer dominerer Austagderbunaden og består stort sett av lyst sølv eller lyst sølv og forgylte skåler, men har også utvalg av oksidert sølv.

Østlandet

Bunadsølvet på Østlandet har ikke bestemte fellestrekk. Bunadsølvet består av både skålsøljer, bolesøljer, rosesøljer og slangesøljer. Sølvet finnes i alle varianter av både gammelforgylt sølv, lyst sølv, forgylt sølv og en kombinasjon av lyst sølv med forgylte blader.

Finner ingen produkter som passer til valgene.
  • check_circle Kjøp på nett, bytt i butikk.
  • check_circle Gratis frakt over kr 500,-
  • check_circle Leveringstid: 1-4 virkedager
  • check_circle Klikk & Hent
  • Kjøp julegavene hos oss - kan byttes t.o.m 31 jan.