Ønsket om en fin klokke ble til en millionbedrift

December 14, 2017

Etter å ha lett lenge etter en klokketype hun selv hadde lyst på, fant Elvira ut at det var like greit å lage en selv. Sommeren 2013 tegnet hun sin første klokke. Tre år etter har ideen blitt til en millionbedrift som hun eier med sine tre brødre Daniel, Kristofer og Jim. Daniel har vært med fra starten og er i dag administrerende direktør.

Hvordan fikk du ideen til å starte Mockberg?

– Jeg lette etter en klokke til meg selv men innså at de fleste klokkene var for tunge, klumpete, dekorerte og i de aller fleste tilfeller designet for menn. I denne frustrasjonen fikk jeg ideen om Mockberg; å skape et klokkemerke til kvinner med fokus på skandinavisk minimalistisk design, klokker som jeg og mine venner skulle elske å bære.

Hvor kommer navnet Mockberg fra?

– Mockberg fikk navnet for å hedre svensk sølv- og smykkefremstilling. Navnet Mockberg kommen nemlig fra et lite fjell i nærheten av Siljan i Dalarna, som ligger omtrent midt i Sverige og har en lang i historie som hjemstedet for svensk smykke- og håndverkstradisjon.

Mockbergklokkene finner du i alle Bjørklund butikker over hele landet.

– Mockberg har et minimalistisk og klassisk design som passer godt med dagens trender. Vareutvalget i Bjørklund er et direkte svar på hva kundene våre vil ha. Vi testet først merket i noen få butikker og rullet det deretter raskt ut til alle 91 butikker når så at etterspørselen var stor, sier Tore Hov, administrerende direktør i Bjørklund Norge.

Hvordan har reisen som gründer vært?

– Som en berg- og dalbane, både følelsesmessig og profesjonelt. I noen perioder har jeg jobbet ekstremt mye og iblant har det vært roligere. Det som er det absolutt kuleste med å bygge et varemerke fra grunnen av er å se hvordan det vokser sakte men sikkert, og at andre personer enn deg selv også får en relasjon til varemerket Mockberg.

Som ung entreprenør er det også viktig å våge å stole på sin egen måte å løse et problem på. Man havner i situasjoner som virker umulig å løse, og innser at det bare er en selv som kan fikse problemet. Det tok lang tid for meg å forstå at de fleste firmaer handler om problemløsing! Det er en del av hverdagen.

Hva er i fokus fremover?

– Vi har så klart store visjoner for Mockberg, og i nærmeste fremtid er planen å utvide antall kolleksjoner, Original, Petite og Mesh med nye modeller i løpet av 2018. Langsiktig vil vi fortsette å utfordre klokkebransjen gjennom innovativ og nytenkende design. Utover det vil vi så klart at Mockberg skal fortsette å vokse utenfor Skandinavia til nye markeder, noe som er veldig spennende!

Sist men ikke minst, så syns jeg at alle kvinner fortjener å bære en vakker og stilren klokke, og det kommer jeg til å fortsette å kjempe for! Så håper jeg selvsagt at de velger å kjøpe Mockberg.

Se flere klokker fra Elviras Mockberg på Bjørklund.no!

Tekst & foto: Hegnar Agenda

  • check_circle Kjøp på nett, bytt i butikk.
  • check_circle Gratis frakt over kr 500,-
  • check_circle Leveringstid: 1-4 virkedager
  • check_circle Klikk & Hent
  • Kjøp julegavene hos oss - kan byttes t.o.m 31 jan.