Ta vare på smykkene dine før det er for sent

December 14, 2017

Norges mest moderne gullsmedverksted utfører mirakler, og mener at vi alle fortjener å skinne litt i hverdagen.

I et stort og nøytralt bygg på Brobekk i Oslo, skjuler ett av Norges mest moderne gullsmedverksted seg. På innsiden er det et rolig mylder av gullsmeder som alle sitter dypt konsentrert over smykker og klokker på hver sin pult.

Her sitter det en gjeng urmakere og gullsmeder som hver eneste dag reparerer gamle, ødelagte smykker og klokker, slik at de blir så godt som nye. Klenodiene som leveres inn til reparasjon her er ofte helt uvurderlige eiendeler for eieren. Det kan være nedarvede smykker, eller gaver man har fått ved svært spesielle anledninger i livet. Gullsmed Arild Engelstad innrømmer gjerne at det føles ekstra godt å få jobbe med noe som har stor verdi for kunden og som de blir ekstra glade for å få satt i stand. Bjørklunds butikker over hele landet sender inn alle typer smykker folk har levert inn til reparasjon i de forskjellige butikkene.

-Det føles som om vi er med på å skape magiske øyeblikk for kundene. De fleste smykkene vi eier er koblet til en viktig og fin hendelse i livet og det å kunne gjenskape en slags nostalgisk magi er ganske fantastisk!

Arild Engelstad har jobbet i Bjørklund i over 14 år. Da han begynte i Bjørklund var det fordi Bjørklund var noe nytt og spennende og skilte seg ut i bransjen. Bjørklund har hele tiden ønsket å være et friskt pust i markedet og er i dag stolte av å ha Norges kanskje mest moderne gullsmedverksted.

Tryllekunst

En av de vanligste jobbene er å feste stener som har falt av ringen sin. Disse ringene har såkalte «klør» som kan brekke, og dermed faller stenen ut. Klørne er gjerne vevre og skjøre og har dermed lett for å brekke dersom de ikke blir tatt godt vare på, eller smykkene har blitt slitt. I tillegg sliter det på ringene dersom man har flere ringer på samme finger.

Bjørklund anbefaler at alle smykker sendes inn til overhaling hvert annet år for å motvirke slike skader. Etter at gullsmeden har gjort en kvalifisert vurdering og gitt kunden et prisoverslag sender de tilbake til kunden. Deretter skal det slipes, pusses, rhodineres, fattes, graveres alt ettersom. Selv mener Arild at dette er den mest givende delen av arbeidet.

-Det føles som om vi er med på å skape magiske øyeblikk for kundene. De fleste smykkene vi eier er koblet til en viktig og fin hendelse i livet og det å kunne gjenskape en slags nostalgisk magi er ganske fantastisk!

Mange har en skatt i skuffen

Det er nok også mange som kjenner seg igjen i at et ødelagt smykke blir liggende i en skuff eller i et smykkeskrin, og glemmer å levere det inn til reparasjon.

Bjørklund tar en vurdering for deg, med et prisoverslag slik at du kan vurdere om du vil igjen gå med smykket og gjenskape et magisk øyeblikk i ditt liv!

  • check_circle Kjøp på nett, bytt i butikk.
  • check_circle Gratis frakt over kr 500,-
  • check_circle Leveringstid: 1-4 virkedager
  • check_circle Klikk & Hent