Lær hvordan du rengjør dine diamanter, smykker & klokker

June 12, 2018

Smykker og klokker er gjerne noe av det kjæreste vi eier. Men tar vi godt nok vare på de?

Ur og smykker har ikke bare høy pengeverdi, men også svært høy affeksjonsverdi for de fleste av oss. De kan være knyttet til viktige hendelser i livet, arv eller gaver. Nettopp derfor er det så viktig å ta godt vare på dem. Ikke bare for din egen del, men også for både tidligere og senere generasjoner.

 

– Dersom de ikke blir renset ofte nok, mister de en del av sin glans, sier gullsmed i Bjørklund Elisabeth Blix.

 

Noen av disse urene og smykkene er vi så glade i, at vi bærer dem hver eneste dag. Dette sliter selvsagt på de, men kan også samle smuss som fjerner en del av glansen. Det samles en del skitt og fett i og rundt stenene på ringen og detaljene i klokken, som kan være vanskelig å vaske bort. Men her er løsningen enkel. Så enkel som en god diamantrensepenn.

 

Slik gjør du

  1. Skyll ring og børsten på pennen før bruk.
  2. Vri bak på pennen til det kommer en grønn masse til syne i børsten.
  3. Børst ring og sten nøye. Husk også fra innsiden av ringen.
  4. Skyll av.

Bestill pennen her!

 

 

Diamantrensepennen er på størrelse med en alminnelig penn. Det gjør det lett å ta den med i vesken eller på reise, slik at man når som helst kan ta den i bruk. Den er liten og nett, og børsten kommer til overalt. Vask med rensepenn bør du gjøre selv med jevne mellomrom, omtrent annenhver måned slik at klokken og diamanten får skinne slik den fortjener.

 

Vi anbefaler at noen profesjonelle ser på smykkene dine en gang i året. Spesielt de du bruker ofte. For eksempel er det vanlig å bruke flere ringer på samme finger, hvilket gir en del slitasje på smykkene forklarer Blix. – Dessuten er det en del ”klør” som skal holde edelstenene på plass som kan være skjøre og bør forsterkes for stenene ikke skal falle ut.

 

Bjørklund har et av Norges største gullsmedverksteder og tar imot alle henvendelser for rens, reparasjoner og omsmelting av smykker.
Husk at et smykke varer i flere generasjoner hvis man bare er flink nok til å ta vare på det!

 

Bli med på vår diamantrensejakt! Nå har vi fokus på diamanter og rens! De 10 første handlende kunder som oppgir kodeordet «Blank Diamant»  får med renseverktøyet Dazzle Stick fra Connoisseurs. La dine diamanter få en BLI NY dag og skynd deg til din nærmeste Bjørklund butikk!

Tilbudet gjelder så langt lageret rekker!

  • check_circle Kjøp på nett, bytt i butikk.
  • check_circle Gratis frakt over kr 500,-
  • check_circle Leveringstid: 1-4 virkedager
  • check_circle Klikk & Hent
  • Kjøp julegavene hos oss - kan byttes t.o.m 31 jan.