6 gode tips for å lære barn klokka!

May 28, 2018

Lys lilla barneklokke fra GUL! 

Det å få sin første klokke er ofte et stort øyeblikk. Det ligger en viss stolthet i dette, og det er et skritt nærmere selvstendigheten. Det er derimot ikke alltid like lett å lære bort klokken til små barn, men for at dette skal bli enklere har vi laget en liten guide. 

 

1. Interesse og lyst fra barnets side er viktig
Vi vet alle at det ikke er like lett å lære nye ting om man ikke vil eller er innstilt på det. Dette er nok enda viktigere å tenke på når man skal lære bort klokken til de små. Ta læringen i barnas tempo. Snakk om det praktiske ved å kunne klokken. Skap interesse hos barnet. Se gjerne på de ulike barneklokkene. Bjørklund har et stort utvalg barneklokker med alt fra fotballer, hjerter og hestesko på, til biler, blyanter og militærprint. Det kan fort være at barna får lyst til å lære seg klokken når de får ha en finger med i spillet på hvilken klokke de kunne ønske seg.

2. Gjør læringen til en lek
Om man først har sett interessen hos barnet, så bør man fokusere på at det å lære seg klokken skal være gøy! Sammen med barnet kan dere klippe ut en urskive på et papir, skrive ned tallene sammen, og fargelegge lang og kort viser som dere kan dreie på for å gjøre visualiseringen tydeligere for barnet. Det er lettere å kjenne igjen tidene på klokken når de har sett det på papiret.
Små barn har ikke nødvendigvis begrep om tid, men de har en opplevelse av tid. De vet at i løpet av dagen har de ulike ting som skjer på ulike tidspunkter. For eksempel står de opp rundt en viss tid, spiser frokost, er ferdig i barnehagen eller på skolen, spiser middag og ser kanskje på barne-tv. Fest gjerne disse hendelsene til tider. Kanskje kan disse hendelsene tegnes inn på papirklokken. Bruk også ting barna gleder seg til, som for eksempel bursdagsselskap, besøk på et gitt tidspunkt eller om det er noe annet de ser frem til som skal skje. Start med hele timer, slik at de blir trygge på dette først. Deretter kan man gå ned til halvtime, kvarter osv.

Grønn barneklokke fra CLUB!

3. Velg en klokke barnet liker
Utseende på klokken spiller en viktig rolle her. Hvis det er en fin eller kul klokke som barnet liker, er det både lettere og morsommere å lære seg klokken. Om det ikke er en overraskelse, kan det være fint å velge ut klokken sammen. Sortimentet hos Bjørklund er så stort at det nesten blir vanskelig å velge. Noe for enhver smak er det helt sikkert! Prisene på barneklokker strekker seg fra 298 kr – 998 kr.

4.Tydelig urskive, tall og visere
Det er flere faktorer som spiller inn når man skal velge ut klokker til de små. Det skal være en kul klokke, samtidig som den også må være lett å tyde og lese. En urskive som er full av pynt og effekter kan bli distraherende for en som skal lære seg klokken for første gang. Våre klokker er tydelige og klare, slik at barna lett skal kunne se hva klokken er. Tallene bør også være godt synlige, og det samme gjelder viserne. Ofte kommer viserne med ulike farger, og dette kan gjøre det lettere å se forskjellen på kort og lang viser.

 

Rosa og blå barneklokke fra CLUB!

 

5.Velg gjerne vanntette klokker
En barneklokke kan utsettes for mye, og det kan derfor være lurt å velge en klokke som tåler ekstra med vann. De fleste klokker tåler lett vannsprut, men en vanntett klokke tåler mer. Da kan den bades og dusjes med også.

 

6. Velg en lås barnet selv håndterer
Vi har flere klokker som kommer med borrelås. Dette gjør det lettere for barna når de skal få den på og av selv. Prøv gjerne ulike varianter i butikken. Så får barnet kjenne hvordan de er å ta av og på selv.

Barneklokke med hjerte i midten – fra CLUB! 

 

          Vi håper at det å lære bort klokka til de små er noe som blir hakket enklere med disse tipsene i minnet.
  • check_circle Kjøp på nett, bytt i butikk.
  • check_circle Gratis frakt over kr 500,-
  • check_circle Leveringstid: 1-4 virkedager
  • check_circle Klikk & Hent
  • Kjøp julegavene hos oss - kan byttes t.o.m 31 jan.