Som de aller fleste sikkert har fått med seg så er Valentine’s Day en dag vi har begynt å feire mer og mer de siste årene her i Norge. Både til irritasjon og glede. Noen av oss omfavner denne dagen og bruker den til å gjøre litt ekstra stas på vår kjære. Betror sin kjærlighet til en de er forelsket i eller rett og slett til å gjøre noe koselig for en god venn. Mens noen elsker denne ekstra dagen til å vise kjærlighet på, er det alltid noen som er skeptiske. Det er helt greit.

Men hvorfor feirer vi egentlig denne kjærlighetsdagen?

Det er ikke noen helt fastlåst fasit på hvordan denne dagen oppstod, men det er flere mulige forklaringer og opphavet går helt tilbake til det sene 1500 tallet.

“Valentinsdagen kan ha røtter i romersk feiring av gudinnen Juno, som representerte kvinner og ekteskap. Og starten på lupercaliafestivalen, en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar. Den kristne feiringen av Valentinsdagen var opprinnelig en liturgisk feiring til minne om en eller flere tidlige kristne helgener med navnet Valentin eller Valentinus. Det finnes minst to, en prest og en biskop. [4] Senere, fra høymiddelaleren, er romantiske konnotasjoner lagt til og forskjellige beretninger om martyrer med navnet Valentin er oppstått. Den mest kjente legenden gjelder en biskop som skal ha virket under den romerske keiser Claudius II Gothicus, ca. 270 e.Kr. Den sier at Valentin ble fengslet fordi han viet soldater og ikke avsverget seg kristendommen, slik Claudius forlangte. Før han ble henrettet, skal Valentin så ha skrevet et avskjedsbrev til sin kjære Julia og undertegnet med «… fra din Valentin». Valentin skal også ha helbredet datteren til sin fangevokter, Asterius” – Wikipedia

Kommersialiseringen av denne dagen begynte på 1700-1800 tallet da det å gi gaver og spesielt blomster og sjokolade startet for fullt.

Vi i Bjørklund er spesielt glade i denne dagen, ikke bare fordi vi selger flere produkter i denne tiden, men fordi vi er med på å spre så mye kjærlighet og glede. Det er utrolig hyggelig når kunder kommer innom for å finne akkurat den perfekte gaven. Når noen forteller oss at de er forelsket i noen og gleder seg til å fortelle det akkurat på denne dagen, eller når en venninne kommer innom for å handle en liten gave som en fin gest til en annen venninne. Det er utallige grunner til at man feirer denne dagen, og vi kan ikke helt forstå de som ikke liker den.  Hva er så galt med å spre litt ekstra kjørlighet bare en ekstra dag i året? Også midt i kaldeste Februar da dere, da er det virkelig på sin plass å spre litt ekstra kjærlighet, det skal hvertfall vi.

Vi har laget noen fine GAVETIPS sider til deg som er på jakt etter noe nydelig å overraske noen med. Vi har produkter som egner seg til alle typer gaver, uansett hva du ønsker å “si” med den. Du finner også gaver i alle prisklasser hos oss.

Du finner alle GAVETIPSENE våre for Valentine’s Day her!!

  • check_circle Kjøp på nett, bytt i butikk.
  • check_circle Gratis frakt over kr 500,-
  • check_circle Leveringstid: 1-4 virkedager
  • check_circle Klikk & Hent