Gavetipsene til høstens konfirmanter og dåpsbarn

December 14, 2017

Høsten er proppfull av høytidelige ritualer, og her er det nok av utfordringer på gavefronten. Hva gir du for eksempel til en baby eller en 15-åring?

Heldigvis har Bjørklund samlet alle de gode tipsene til deg. Som fadder eller navnevitne, eller bare vanlig gjest, her er stalltipsene du trenger for å ikke skuffe noen med gaven du gir. Det viktigste tipset er at det beste er å holde seg til de tradisjonelle gavene. Hos Bjørklund kan du enkelt handle gaver på nett, og få de levert på døren.

Til dåpsbarnet:

Når det gjelder dåp er det viktig å tenke på at gaven skal være til barnet, men helst noe både barn og voksne har glede av i årene fremover også. Her kan det være lurt å tenkte tradisjonelt, slik at gaven har verdi, også i fremtiden. De aller fleste blir glade for smykker eller sølv, som for eksempel en barnesølje! Når det gjelder barnesøljen, er det ikke like strengt at det er riktig sølv til riktig bunad, så her er det lite rom for feil.

En annen tradisjonell gave, er oppbevaring av dåpsattest eller den første tannen eller hårlokken. Er du fadder eller navnevitne er dette en flott symbolsk gave da slike skrin i sølv er veldig vanlige dåpsgaver. Hos Bjørklund har de flere varianter i sølv.

Det er også en mulighet å gi et smykke med en personlig hilsen eller navnet inngravert på. Hos Bjørklund finner du flere slike varianter, som for eksempel dette armbåndet i gull.

Eller hva med å gi hennes første diamant? Dette lille hjerte av gull besatt med en liten diamant er et sikkert gavekjøp.

Til konfirmanten, gjelder samme regel om at gaven helst skal ha verdi noen år fremover, og at det er smart å tenke tradisjon. Klokker og smykker er flotte eiendeler som aldri mister sin verdi.

Til konfirmasjonsgutten:

Her er det sikreste tipset, og kanskje også hyggeligste gaven å få, en fin klassisk klokke.

Gant er merket som siden 1949 har laget kvalitetsprodukter som med sin elegante stil har gjort det mulig å være like fin i tøyet uansett om anledningen er formell eller uformell. En klokke fra Gant er flott konfirmasjonsgave.

Daniel Wellington er det svenske klokkemerket som har tatt verden med storm. Daniel Wellington har klokker til både gutter og jenter, og nå har de også denne modellen med trendy blå visere. Det er for øvrig en av årets trender innen klokkeverden.

Til konfirmasjonspiken:

Smykker er en flott gave til en ung kvinne, og noe hun har med seg resten av livet. Når det gjelder konfirmasjonsgaver er det smart å velge noe klassisk som er tidløst.

Som sagt har Daniel Wellington klokker til begge kjønn, og kanskje er serien «petite» spesielt flott til jenter.

Det er allikevel kanskje vanligst å gi et enkelt, men elegant smykke til konfirmasjonspiker. Både halskjede og armbånd får du fra Bjørklund i hvitt gull eller sølv, med diamantanheng.

Så lenge du holder deg innenfor disse rammene, kan ikke gavehandlingen gå feil!

 

Tekst og foto: Hegnar Agenda

  • check_circle Kjøp på nett, bytt i butikk.
  • check_circle Gratis frakt over kr 500,-
  • check_circle Leveringstid: 1-4 virkedager
  • check_circle Klikk & Hent
  • Kjøp julegavene hos oss - kan byttes t.o.m 31 jan.