Informasjon om COVID-19 til våre kunder

For evig din!

July 5, 2018


Stort utvalg av gifteringer hos Bjørklund. I butikk kan du også designe din egen ring.

Gifteringer er et av de viktigste elementene i et bryllup. Ringenes runde form har verken en begynnelse eller ende, og har gjennom årtusener symbolisert uendeligheten. Når dere gir hverandre deres ja og gifteringene tres på, signaliserer dere både til hverandre og verden at kjærligheten mellom dere skal vare livet ut. Det er derfor viktig å tenke på kvalitet og design når det kommer til gifteringer. 

 

Ikke bare skal de skinne på den store dagen, men også hver eneste dag etter den. Hverdag, arbeid eller sosiale sammenkomster – ringene skal tåle daglig bruk, være behagelige å ha på og sist men ikke minst matche deres unike stil.

Tradisjonelle ringer eller eget design
Opp gjennom tidene har de klassiske glatte gullringene ofte vært det foretrukne valget blant mange par. Årsaken er det tidløse designet, som er like kledelig når dere er unge som når dere blir eldre.

Hos oss er utvalget på klassiske gifteringer stort, og helt glatte gullringer kan dere få fra 1998,-/stk.

Vi fører ringer både i gult gull, hvitt gull og rosé gull, med ulik bredde og profil. Vi ser en stadig økende trend på gifteringer i gult gull. Her har vi mange varianter å velge blant.
I våre butikker er det også mulig å designe deres egne unike ringpar, som passer deres stil.

Når det kommer til valg av gifteringer er alt lov i vår tid. Vi ser at par ofte legger større vekt på individualisme og dermed velger det de liker best selv, fremfor å ha et gifteringpar som er like. Så vil han kanskje ha en bred ring i hvitt gull med hamret overflate, mens hun vil ha en smalere ring i roséfarget gull med diamanter på. Det er typisk for vår tid å dyrke det unike. Selv om man er et par så er det jo ofte ulikhetene vi er tiltrukket av, så hvorfor kan ikke det også gjenspeile seg i ringene?

For de som ønsker det lille ekstra, kan det nevnes at mange ringmodeller egner seg godt til innfatting av diamanter. Det er også mulighet for forskjellige overflatebehandlinger.
Mulighetene er mange og valget er deres. Vi bistår med glede med ekspertisen vår om dere har behov for hjelp.

Har dere bryllupsdatoen klar, kan det lønne seg å bestille gifteringer nå.
Fram til 8. juli er det halv pris på den rimeligste gifteringen, så her kan dere enkelt spare noen tusenlapper.

 

 

Gravering
Gravering av gifteringer gjør smykkene enda mer meningsfulle og personlige. Hos oss er det kostnadsfritt å gravere innsiden av gifteringene.

Det er vanlig å gravere inn bryllupsdatoen sammen med en kortfattet tekst. De mest brukte tekstene er trolig «Evig din», «Din *fornavn*» og «Din for alltid», men stadig flere velger å gå egne veier med tekster som har større betydning for dem.

Husk at det som regel er noe mer begrenset plass til gravering på kvinnens ring, så det er viktig at teksten ikke blir for lang, da blir bokstavene små og lesbarheten dårligere.
Lær mer om gravering her.

Høyre eller venstre hånd
I de aller fleste land bæres gifteringen på venstre ringfinger. Dette skyldes blant annet oldtidens oppfatning at det kun var fra denne fingeren det gikk en direkte blodåre til hjertet. Den ble kalt «vena amoris» – kjærlighetsåren.

I Norge er det derimot vanlig å ha gifteringen på høyre ringfinger. Det er flere teorier til hvorfor nordmenn har valgt å gå egne veier her.

Noen mener det skyldes den kristne oppfattelsen at høyre hånd er hånden med makt og autoritet. Atter andre mener årsaken er at høyre hånd er den man bruker når man inngår avtaler eller sverger troskap.

Så vidt vi vet er det kun i Norge og Tyskland at gifteringen bæres på høyre hånd.

 

Gifteringens historie
Å utveksle ringer ved ekteskapsinngåelse er en gammel tradisjon. De sikreste bevisene er funn av relikvier og papyrus fra oldtidens Egypt.

Funnene tyder på at egypterne så på sirkelen som et symbol på uendeligheten fordi den verken har en begynnelse eller en slutt. Ringen med sin runde form ble derfor et yndet symbol på evig troskap når det ble inngått ekteskap.

Tradisjonen med ringutveksling spredte seg siden til Romerriket, før den ble tatt opp av den katolske kirken og nådde ut i verden med kristendommen.

 

 

Matchende morgengave
Mens bryllupsgaver er gaver fra gjestene, er morgengaven en oppmerksomhet de nygifte gir hverandre dagen etter bryllupet.

I gamledager var det kun brudgommen som ga morgengave til bruden. Gaven var ment som en livsforsikring slik at bruden ikke sto på bar bakke om noe skulle inntreffe ektemannen.

Morgengave slik vi kjenner til i dag er en personlig og vakker gest det nygifte paret gir hverandre. Hos oss kan du velge mellom et stort utvalg av klokker og smykker til både han og henne.

Bjørklunds klassiske enstens-diamantsmykker er populære gaver hos de fleste kvinner, så et anheng eller et sett ørepynt vil være perfekt å gi for anledningen.

Og hva med et Seiko-ur til mannen i ditt liv? Denne modellen tar seg flott ut til både et klassisk og rent antrekk, som til en sporty og avslappet look. Vil du heller ha skinnreim, er denne modellen fra Swiss Militairy Hanowa et kjempefint valg.

Vi hjelper deg gjerne med å finne en morgengave som matcher de nye gifteringene.

 

Vedlikehold av smykkene
Smykkene vi fører er av god kvalitet, men som alt annet har også de behov for vedlikehold etter tids bruk.

Er ringen fattet med diamanter, vil disse fort trekke til seg fett. Det er derfor nødvendig å vaske ringen nå og da for at diamantene skal funkle igjen. Dette gjøres enkelt ved bruk av renseprodukter spesiell egnet for diamanter.

Selve ringskinnen vil med tiden få bruksriper og gullet vil miste noe av glansen. For at ringen skal bli som ny igjen trenger gullet pussing og polering. Arbeidet anbefales utført hos gullsmeden, som har egnet utstyr og kunnskap om vedlikehold av smykker.

Hvitt gull må i tillegg rhodineres, det vil si overflatebehandles med rhodium, for å få tilbake den særegne sølvhvite glansen.

Bjørklund har spesialutstyr for grundig rens, og dyktige gullsmeder som vil ta godt vare på smykkene dine. Hos oss kan du være sikker på at de er i trygge hender.

 

Vi opplever dessverre treghet på våre nettsider. Vi arbeider med å løse problemene og beklager ulempene dette medfører.

klarna visa mastercard posten
Copyright © 2020 Bjørklund Norge