DRÅPE FOR VANN, VANN FOR VERDEN!   

Med smykkemerket Dråpe er Bjørklund nå stolt samarbeidspartner med UNICEF. Tusenvis av barn dør hver dag i mangel på rent drikkevann og hygiene. Når du kjøper et smykke fra Dråpe er du også med på å gi rent drikkevann til barn i Mosambik.

 

En Dråpe er et vakkert naturfenomen. Har du sett en dråpe treffe vannets overflate vet du akkurat hva vi snakker om. Den starter en bevegelse som påvirker alt i dens umiddelbare nærhet, den kan gjengi alle regnbuens farger i sin unike form og den kan forandres over tid.

 

«Dråpe, just lovely» er en lekker smykke-kolleksjon som bygger på det naturen har å by på. Inspirasjon har vi hentet fra de dypeste hav, høyeste fjell og verdens pulserende metropoler. Dråpe kolleksjonen vil alltid ha innovative innslag og være i konstant forandring, men vil alltid beholde sitt særpreg.

 

Da merket vårt heter Dråpe og er basert på vann var det lite tvil for oss om hva vår kjernesak skulle være. Med butikker over hele landet er det fint å samles om en felles hjertesak, dette føler vi at vi har funnet sammen med UNICEF, sier Tore Hov, Vise administrerende Direktør i Bjørklund Norge As.

 

Rent vann forandrer alt. Det påvirker helse, utdanning, arbeid og samfunnsutvikling. Og det kan gi helt nye muligheter til mange kvinner og barn, som ofte bruker store deler av dagen på å hente vann til matlaging og rengjøring.

 

Når tilgangen på rent vann er dårlig, drikker man det vannet man finner. Dette gjør mennesker syke, og rammer barna spesielt hardt.

 

Verden har gjort en stor innsats på dette området. Siden 1990 har mer enn to milliarder mennesker fått tilgang til rent drikkevann. Likevel er det langt fram, og 780 millioner mennesker har fortsatt ikke tilgang på rent vann. Det er ofte enkle, men arbeidskrevende grep som skal til. I mer enn 90 land har UNICEF prosjekter for å bedre tilgangen på rent vann og gode sanitære forhold, og dette handler i stor grad om boring av brønner, installering av vannpumper og å føre rørledninger fram til landsbyer. Dråpe og Bjørklund skal virkeliggjøre byggingen av brønner i nærheten av skoler i Mosambik i samarbeid med UNICEF.  I mange samfunn er det kvinner og barn som har ansvaret for å skaffe vann. De må ofte gå langt, og bruker store deler av dagen på denne oppgaven. Denne tiden kunne kvinnene brukt på annet arbeid, og barna kunne ha gått på skole. Ved å jobbe med lokalsamfunnene og gi dem nær tilgang på rent vann, åpnes nye muligheter for utvikling.

 

– Vi i UNICEF Norge er stolte av å ha Bjørklund som partner. Sammen kan vi løfte opp barns situasjon og hvor avgjørende rent drikkevann er for barns overlevelse. I tillegg til den viktige støtten som Bjørklund bidrar med, når vi ut til mange flere potensielle støttespillere gjennom deres butikker. Vi håper at Bjørklunds store engasjement for barn smitter over på kundene, sier generalsekretær i UNICEF Norge Bernt G. Apeland.

 

Dråpe for vann, vann for verden!