Det kan være mye usikkerhet som er knyttet til et frieri. Bare noe så enkelt som hvilken hånd ringen skal bæres, er ikke selvsagt for alle. Det er i grunn ikke så rart at man blir forvirret, i Norge skiller vi oss nemlig ut fra så og si hele verden. Her til lands skal ringen sitte på høyre ringfinger, enten det er forlovelse- eller giftering. De fleste andre land bruker gifteringen å være på venstre ringfinger begrunnet med at hjertet er på venstre side.

Flertallet av de som skal kjøpe forlovelsesringer kjøper et par ringer som brukes til begge anledninger. Ringene blir noen uker før bryllupet levert inn til oppussing og eventuelt inskripsjon av dato i tillegg. Deretter tar man på ringene på nytt under bryllupssermonien. Det er vanligst å kjøpe en glatt herrering, kanskje med litt mønster og en damering som ofte har små diamanter i tillegg.

Men det er ikke alle som går for den tradisjonelle varianten. Noen velger amerikansk og engelsk kultur hvor man frir med en stor diamantring som gjerne koster noen månedslønner. Forskjellen fra amerikansk og norsk frieri er at diamantene er av en litt annen størrelse.

Et annet alternativ er å velge ut en forlovelsesring som matcher gifteringen, slik at det blir et sett.