Bunadsølv til

Askøybunaden er ikke av gammel opprinnelse, men i 1954 gikk lokale krefter sammen med husflidskonsulenten i Hordaland og presenterte bunaden. Den ble da vurdert av bunadsnemnden i Vestlandske Husflidslag. I ettertid er det gjort noen justeringer av Askøybunaden slik vi kjenner den i dag. I Bjørklunds 83 butikker kan du kjøpe bunadsølv til Askøybunaden uavhengig av hvilken Bjørklund butikk du velger.

Til Askøybunaden brukes en hjertesølje og en rosesølje, i tillegg til to små søljer til å feste sjerfet med. Det blir brukt tre par maljer, sølvkjede med spyd, mansjettknapper og veskelås. Beltestølene er skjoldformet og viser elemenet fra kommunevåpenet. Tilsvarande gjelder for beltespennet. Se vårt utvalg av bunadsølv til Askøybunaden her:

Søljer

De som har hvit eller svart skjorte velger ofte o... Les mer
De som har hvit eller svart skjorte velger ofte o... Les mer

Knapper og Mansjettknapper

Bunadsølv mansjettknappar i oksidert sølv.

Bunadsølv mansjettknappar.

Bunadskniver

Bunadskniv til herrebunaden er virkelig et nydeli... Les mer

Klokker og Klokkekjeder

Lommeur i sølv til herrebunad

Spenner og Hekter

Detaljrikt og forseggjort spenne. Leveres som par... Les mer

Askøybunaden Dame

Askøybunaden er ikke av gammel opprinnelse, men i 1954 gikk lokale krefter sammen med husflidskonsulenten i Hordaland og presenterte bunaden. Den ble da vurdert av bunadsnemnden i Vestlandske Husflidslag. I ettertid er det gjort noen justeringer av Askøybunaden slik vi kjenner den i dag.

 

Vis bunad