VISSTE DU AT...

...du får kjøpt sikringslenke til bunadsveska di?

Flere har opplevd å miste bunadsvesken sin muligens fordi at den har hektet seg av, eller at den har blitt stjålet i store folkemengder på 17.mai. Med en enkel lenke som man kan sy fast bak på vesken for så å hektes fast i veskestølen eller i en liten påsydd ring i stakken, unngår du lett å miste vesken din.

Nye sko kan lett gi plager som gnagsår og vonde tær. Har du fremdeles fjorårets gnagsår friskt i minne, lønner det seg å være føre var. Skomakere anbefaler å gni sprit på skinnskoene for å forme dem etter føttene.

Et annet godt råd kan være å ha med seg en liten korkhæl som man legger inn i skoen. På denne måten kommer foten litt høyere opp og det kan hjelpe for såre føtter.

Korkhæler får man kjøpt i de fleste skobutikker, og de kommer i tre ulike størrelser (liten, medium og stor). Apotekene selger også ufarget gnagsårplaster med gele. Det kan gjøre susen dersom foten mistrives i en gnagende sko.

Har du ullstrømper som klør, kan det være til hjelp om man tar på nylonstrømper under for å stoppe kløen.

Om man er i tvil om hvor man skal hvilken side man skal feste sløyfen, kan en grei regel være å følge hjertet. Hjertet ligger litt til venstre, og hva er vel mer naturlig enn å plassere nasjonalsymbolet nær hjertet.