GAVETIPS

Gjør ekstra stas på bunaden og pynt deg med tilbehør som står i stil til resten av bunadsølvet. Vi har alt fra hårklyper, ringer, ørepynt, bunadskniver til han og henne, klokker og klokkekjeder til han og henne, sikringslenker i ulike varianter og stabbursnøkler. Finn det som passer til din bunad eller gled noen andre og gjør bunadsantrekket komplett.

 

 

Hårklyper

Har du en favorittfrisyre du bruker å sette opp når du tar på deg bunaden? Vi synes det er nydelig med fletter i ulike varianter. Pynt gjerne fletta med en bunadshårklype!

Superfin bunadshårpynt "Oda" som passer... Les mer
Flott bunadshårpynt "Oda" som passer de... Les mer
Superfin og nett liten bunadshårpynt "Oda&qu... Les mer
Liten og nett bunadshårpynt "Oda" som p... Les mer
Unik bunadshårpynt til Nordlandsbunaden i lyst sø... Les mer
Knapp i sølv. Vi har knapper i mange varianter. F... Les mer
Knapp i sølv. Vi har knapper i mange varianter. F... Les mer
Knapp i sølv. Vi har knapper i mange varianter. F... Les mer
Knapp i sølv. Vi har knapper i mange varianter. F... Les mer
Nydelig hårpynt "Hedda" med nydelig ros... Les mer
Få en fresh hårfrisyre med denne bunadshårpynten!... Les mer

 

 

Kniver

 

"Karikniven" er en lekker damekniv med sølv holker med graveringsmønster på både kniv og slir. Bunadskniv er ikke nødvendigvis noe man må ha til bunaden, men det er virkelig et lekkert tilbehør.

Staskaren er inspirert av en knivmodell fra slutten av 1800-tallet, laget av ljå- og knivsmed Ola O. Skjerven. Ola var andre generasjons knivsmed og holdt til på “Hatlakolo” i Vik i Sogn. Han var en mester i knivutforming av brukskniver, og ikkje minst staskniver. Det særegne med kniven er sølvholkene med et rent mønster som dekker mye av skaftet, og det slanke knivbladet. Dette er en form som man finner igjen fra denne tidsepoken flere steder i landet.

Bunadsknivene våre har holker, beslag og graveringsfelt i sølv. Alle knivene har skaft i bjørk, og knivbladet er i rustfritt stål. De fleste knivene fins både til dame og herre.

Kari & Ola knivane
Knivene er håndlagd bunadskniver. Skaftet er i masurbjørk, og slira er handsydd. Begge  er med akantus-beslag i sølv på skaftet og slira. Bladet er handsmidd og laminert med ein stålkjerne i midten. "Min første støl” og ”Namnestøl” har graveringsfelt med plass til namn og dato.

Vangsjenten er en liten og elegant bunadskniv. Sk... Les mer
Vangsjenten er en liten og elegant bunadskniv. Sk... Les mer
Vangsgutten er en elegant og vakker bunadskniv. S... Les mer
Karikniven er en flott bunadskniv med nydelige de... Les mer

 

 

Knivknapper

 

Knapp til kniv i oksidert sølv.

 

 

Lommeur og kjeder

 

De første lommeurene fikk se dagens lys på begynnelsen av 1500 tallet, og var særleg populære utover på 1800-tallet. Utover 1900-tallet ble de i økende grad erstattet med armbåndsur. I dag er lommeuret et fint tilbehør til bunaden. Det er vanlig å legge lommeuret i vestelommen, og feste med kjede i et av knapphullene i vesten. Det fins flere varianter av klokkekjeder. Dameuret festes i klokkekjedet rundt halsen. Dette kan henge fritt som et smykke, eller lagt innom på livet eller bringeduken.

Lommeur i sølv til herrebunad

Lommeur i krom til herrebunad.

Lommeur i krom til damebunad.

Klokkekjede til dame lommeur i oksidert sølv. Les mer

 

 

Ringer

 

 

 

Øredobber

 

 

 

Stabbursnøkkel

 

Før i tiden gikk mor på garden alltid med nøklene til stabburet festet i stakken. Våre stabbursnøkler er kopier av eldre modeller. Disse nøklene med kjede, er fint tilbehør til bunaden. Vi har 3 ulike varianter.

 

 

Skospenner

 

 

 

17. Mai Sløyfer

 

17.Mai Sløyfer: