BUNADSØLV I ALLE VARIANTER OG MØNSTER:

Bunadsølv til de fleste drakter - kjøp bunadsølv til bunaden fra ditt distrikt i alle våre butikker.

Mønstrene på bunadsølvet er i samsvar med norske bunadstradisjoner. Vi kjøper alle våre materialer fra ulike norske leverandører, som har lang erfaring med å levere varer med høy kvalitet. Leveringstid er 1 uke, men kan være noe lenger for enkelte mønstre.

Bunadssølvet har 10 års garanti mot produksjonsfeil. Ansvarsmerket er stemplet bak på alle produktene. Stempelet er en J som står sammen med tall- og bokstavkoden 830S eller 925S. S betyr at produktet er laget i sølv, og tallet står for hvor mange promille sølv produktet består av.

Gavetips: Bunadsølv egner seg veldig godt som gave på viktige merkedager og andre spesielle anledninger, enten det er til jul, bursdag, dåp eller konfirmasjon. Kom innom en av våre butikker, så hjelper vi deg å finne det du trenger!

Sølvets symbolske verdi har alltid vært stor. Fra gammelt av ble det blant annet brukt som lykkebringer og som vern mot onde makter. I tillegg har det blitt brukt i medisinsk sammenheng; sølvet skulle få ølet til å gjære og det skulle øke grøden. Sølv har i alle dager også vært et symbol på folk sin status i samfunnet. Sølv er et verdifullt og varig metall. Gjenstander i sølv har derfor naturlig gått i arv fra generasjon til generasjon.

Bunadsølv damebunad

Bunadsølv herrebunad

   

Bunadsølv fra ditt distrikt:

Vi fører bunadsølv fra 49 distrikter i Norge og tilbyr et stort utvalg i alle våre Bjørklundbutikker! Du trenger ikke å reise hjem til ditt hjemsted for å kjøpe bunadsølv til bunaden din. Finn bunadsølv som passer din bunad i din lokale Bjørklund butikk - vi har i underkant av 90 butikker i hele Norge.

Bunadsølv kan dessverre ikke kjøpes via vår nettside, men for å hjelpe deg litt på vei, har vi laget en oversikt med alt vi fører av bunadsølv i våre butikker. Vi fører bunadsølv fra følgende distrikter, les litt om ditt distrikt og få tips og triks som kan bidra til at dagen du skal pynte deg opp i nasjonaldrakten blir fullkommen:

Bunadsølv til henne

Bunadsølv til han

Stell og vedlikehold av bunaden

Ta vare på bunadsølvet og få noen gode tips og råd om hvordan du lett kan bevare og vedlikeholde bunadsølvet år etter år!

Få tips

Gode råd og tips

Har du opplevd å miste bunadsvesken eller andre verdisaker på den store festdagen? Når man går rundt i bunaden føler man seg kanskje litt ekstra utsatt for å bli frastjålet eller bare kanskje litt ekstra redd for å miste noe. Man bærer store verdier på seg og må ta hensyn til mye man ellers ikke er vant til. Vi har samlet sammen noen gode råd og tips til hva du kan gjøre for å unngå uhell eller som kan hjelpe deg til å komme gjennom dagen uten smerter eller bekymringer.

Få tips
 

Hva sier søljene om bunaden din?

De gamle søljene er ikke tilfeldig utformet, de ble lagd i en tid hvor de færreste kunne lese og skrive. Til gjengjeld var bruk av symbol mer alminnelig og forståelig for mange.

 Les mer